Forberedelse til den nye hundehvalp

Hvis du ligesom jeg selv er helt ny i ejer til en lille hundehvalp og derfor også synes at der findes sindsygt mange forskellige hundeprodukter, at sortimentet inden for tilbehør er enormt men også at foder- og forsikringsjunglen er uoverskuelig?


Så læs nedenfor hvilke tanker jeg gjorde mig inden vi skulle hente Pablo både i forhold til udstyr, men også i forhold til hundefoder og forsikring.

Udstyr – Nødvendigt

Jeg brugte enormt lang tid på, at undersøge hvilke ting der var et must når man skal ud og have ny hundehvalp, samt forhørte mig hos venner og bekendte.

Jeg er kommet frem til at følgende ting var nødvendigt for at vi følte os bedst udrustet til vores lille nye familiemedlem.

 • Bæltetaske til godbidder
 • Mad og Vandskål
 • Tyggeben
 • Forskellige smagsvarianter af små godbidder
 • Legetøj som kan tåle at blive tygget i (her har jeg valgt en Extreme Goodie Bone, samt en Nylabone Puppybone)
 • Godbidbold
 • Bamse fra Kong med forskellige teksturer
 • Dummies (til træning)
 • Halsbånd
 • H- Sele
 • Kort hundesnor
 • Flexiline
 • Indendørs snor(dette vil blive brugt i træningen indendørs)
 • 15m lang træningssnor
 • Hundetegn (Dette er et lovkrav, og der står mit navn, adresse og både min kærestes og mit mobilnummer, vi blev nemlig frarådet at skrive Pablos navn på)
 • Poseholder til hundesnoren
 • Transportabel vand og madskål.
 • Hundebur
 • Rodalon (for at fjerne lugt efter uheld indendørs, dette er blandt op med vand efter henvisning på flasken)
 • 2x hundekurve (1 til vores soveværelse hvor han vil være om natten og 1 til det rum hvor han på sigt kommer til at skulle være alene hjemme)

Forsikring

Jeg synes personligt selv, at forsikring var det der var sværest for mig at finde rundt i, da det virkelig er en jungle uden videre. Udover at finde det rigtige forsikringselvskab, så skal man også vurdere om man vil have den lovpligtige ansvars forsikring alene, eller om man også gerne vil have sygeforsikring.

For vores vedkommende var der ingen tvivl vi skulle have sygeforsikring med, da jeg har oplevet på helt tæt hold med mine forældres gamle hund Bailey, hvor vigtigt dette kan være.

Hvilket forsikringselvskab skal man så vælge?

Jeg vil lige starte med at sige, at man skal vælge dem man føler sig tryggest ved, og at det følgende er mine tanker og overvejelser i forbindelse med valg af den rigtige forsikring.

Da jeg gik igang med at lede efter forsikring, forhørte jeg mig selvfølgelig først ved det forsikringsselvskab som vi har vores andre forsikringer igenenm nu, men de tilbød desværre ikke hundeforsikring.

Så forhørte jeg mig ved diverse forskellige forsikringsselvskaber, men spurgte også i forskellige hundegrupper, hvilke forsikringer medlemmerne grupperne ville anbefale. På Facebook var der 3 favoritter

 • Tryg forsikring
 • Agria dyreforsikring
 • Dyrekassen danmark

Jeg undersøgte derfor de 3 selvskaber og var især opmærksom følende faktorer:

 • Hvor meget de dækker om året
 • Hvad sygeforsikringen dækker
 • Selvrisikoen
 • Karensperiode
 • Dækker den de typiske arvelige sygdomme for racen

Efter at dette var blevet undersøgt stod valget mellem Tryg forsikring og Dyrekassen danmark, da jeg synes at Agria virkede for dyre i forhold til hvad de dækkede, samt ikke havde de bedste anmeldelser på trustpilot.

Dyrekassen danmark – Hund total plusTryg forsikring
– Pris: 212,52 i mdr.
– Dækker op til 47.716 kr. årligt
– Selvrisiko på 1.063 kr.
– Dækker 80% af regningen
– Dækker racetypiske sygdomme
– Karensperiode = 0 dage
– Fuld dækning hele levetiden
– Pris 152,25 i mdr.
– Dækker op til 31.533 kr. årligt
– Selvrisiko på 844 kr.
– Dækker 90% af regningen
– Dækker IKKE racetypiske sygdomme
– Karensperiode = 20 dage
– Fuld dækning hele levetiden

Vores valg

For mig blev det hurtigt vigtigt at forsikringen dækkede racetypiske sygdomme, da Pablo er en blanding af Labrador retriever og Golden retriever. Begge racer er kendt for at kunne få blandt andet Hoftedysplasi og albuedysplasi, hvilket hurtigt bliver dyrt hvis man ikke har en forsikring der dækker dette.

Dyrekassen danmark - Forsikring hundehvalp

Vi har valgt at gå med Dyrekassen danmark, da de udover de ting jeg har skrevet i skemaet, også dækker i europa hvis vi tager ham med på ferie, samt har inkluderet livsforsikring. Jeg fandt hurtigt ud af at jeg følte mig bedst dækket gennem Dyrekassen danmark, som samtidigt også har fået de bedste anmeldelser på Trustpilot.

Foder

Foder er efterhånden blevet næsten en religion, hvad skal man fodre med skal man vælge kornfrit eller med korn, Barf eller økogisk foder. For mit vedkommende var jeg meget i tvivl om jeg skulle vælge et kornfrit foder eller ikke, da det foder han får hos avler er uden korn. Jeg tog derfor i Maxizoo og Petworld og snakkede med en af deres medarbejdere, hvilket var en meget positiv oplevelse begge steder.


Jeg fik blandt andet af vide at det var vigtigt at finde et foder som var lavet til store hunde, da dette er vigtigt for at de kommer til at vokse rigtigt. Derudover er det også en smagssag om man vil fodre med kornfrit eller ikke, for mit vedkommende var det ikke super vigtigt, da jeg er af den overbevisning at hvis ikke de er allergiske overfor dette kan jeg ikke se nogen grund til at holde mig fra det.

Jeg ønskede at finde et foder til maximum 400 kr. pr sæk, da vores hundehvalp Pablo bliver stor og det ville derfor være fedt hvis vi kunne finde et foder som han ville trives på til denne pris, i stedet for at skulle give 600-700 kr. for en sæk foder.

Vores valg af foder

Jeg havde inden jeg tog afsted kigget meget på det foder som hedder JUNIOR PREMIUM BY NATURE L KYLLING , og blev derfor positivt overrasket, da jeg begge steder blev guidet over til dette foder. De havde begge steder en masse positive ting at sige om dette foder.

Jeg er endt ud med at prøve Brit Premium junior med kylling til store hunde, da det indholdsmæssigt lød lovende, havde fået gode anmeldelser og at en sæk vil holde os ca. 2 måneder til en fornuftig pris når han er fuldvoksen. Sækkene sælges i 15 kg, og jeg kommer derfor til at have en lufttæt bøtte som jeg hælder noget over i så jeg ikke skal åbne sækken hver dag.

Brit junior hundehvalp foder

Jeg har ikke prøvet det endnu, og Pablo vil over de næste 3 uger ca, blive gradvist vendt over på dette foder. Derudover vil jeg tage lidt af den anbefalede mængde fra, da kommer til at træne meget med ham, hvilket vil involvere en del godbidder.

Mit bedste tip er at holde øje med vægten på din hundehvalp, og sikre dig at han vokser som han skal, ikke er for tyk og ikke for tynd, så skal et hele nok gå. Jeg vil komme med en vurdering af fodret når vi har prøvet det over et par måneder.

Jeg håber at dette indlæg, har kunne give dig som kommende ejer til en skøn hundehvalp lidt klarhed over hvad du skal købe, samt hvilke tanker du skal gøre dig i forbindelse med forsikring.

Når man ser på foder anbefaler jeg at du evt. tager ned og snakker med en medarbejder i din lokale dyrehandel eller din dyrlæge omkring valg af foder til din hund.

God fornøjelse med din nye hundehvalp, og god træningslyst.