Det nye liv med en hundehvalp.

Den første uge med en lille hundehvalp er ikke kun en dans på røde roser, vi var begge forberedt på at det ville blive hårdt, men jeg synes alligevel at jeg blev lidt overrasket.

Men når det er sagt så elsker jeg Pablo og han er virkelig dygtig til alt det vi har introduceret ham for.

Hårdt arbejde

At have en hundehvalp er virkelig hårdt arbejde, uden særlig meget søvn. For mig ramte det et par dage efter vi havde hentet ham. Jeg var træt, træt af at skulle være på hele tiden. Holde øje med at han ikke tissede indenfor, at han kom ud hver gang han havde sovet, leget spist sagt på en anden måde næsten hele tiden.

Min egen største kritiker

Men det hårdeste for mig var helt sikkert min egen forventning til mig selv. Pablo er vores første hund, og jeg havde nok set alle videoer der er med at forberede sig til en ny hvalp, hvilke ting man skal træne hvornår, hvad de skal kunne osv.

Det helt enorme pres på mig selv holdte mit hoved kørende 24/7 og resulterede i ikke så meget søvn, og at jeg hele tiden analyserede hvordan træningen gik.

Det fandt jeg dog hurtigt ud af ikke var det værd. Så jeg har indgået en aftale med mig selv, om at han nok skal lære det jeg gerne vil have han skal kunne, og at han nok skal blive en god hund. Det vigtigste er at vi nyder vores lille hundehvalp, og sikre os at han er sund og rask. Det andet skal nok komme når både Pablo og jeg selv er klar til det.

Den første dag/nat

Vi hentede Pablo for lidt over 1 uge siden nu, jeg kunne mærke på vej der ud, at var ekstremt spændt og glædede mig til at få ham.

Men jeg var også spændt på hvordan det hele ville gå, med de nye omgivelser og ikke mindst Loui(vores kat) som jeg var meget spændt på hvordan det skulle gå når de mødte hinanden.

Vi kom der ud alt var godt, han kom hen til os og ville gerne med os hjem. MEN de første 10-15 min hjem var ikke sjove.

Jeg sad med ham hele vejen, med det tæppe som duftede af mor på skødet, men Pablo peb og hylede, og synes bestemt ikke at det var sjovt. Mit hjerte gjorde ondt og jeg prøvede at gøre alt for at distrahere ham. Efter de 10-15 min lagde sig dog at sove.

Velkommen til dit nye hjem

Det første vi gjorde da vi kom hjem, var at tage ham i haven for at han kunne tisse og snuse lidt rundt.

Det gik så fint vi løb og legede lidt og han fik tisset(med en masse ros fra både mig og min kæreste).

Den første dag tog vi det meget stille og roligt, han fik lov til at snuse omkring i stue/køkken og så fik vi eller leget og indlært klikkeren: se video her.

Natten var vi lidt spændte på hvordan ville gå, og jeg havde forberedt mig på at skulle ud minimum 2 gange om natten.

Men Pablo overraskede os positivt, og har faktisk ikke skulle ud nogle nætter efter vi fik ham, men har bare sovet og leget med hans bamse i hans kurv.

Træning, socialisering mm.

Primær træning

Den primære træning er når man specifikt træner med sin hund, sætter sig ned og vil træne noget bestemt og koncentreret.

Der har hele tiden været vigtigt for mig at klikkeren hurtigt blev indlært, og at han fik forbundet sit navn med noget godt. Så vi har trænet meget med klikker, hvilket virker super godt. På nuværende tidpunkt kan han:

 • Sit
 • Dæk
 • Komme når vi kalder
 • Vente med at spise sin mad til vi siger værsgo (næsten hver gang)
 • Øjenkontakt
 • Aflevere sit legetøj når vi leger
 • Sidde i bur når vi kører bil
 • Så småt begyndt på lidt alene hjemme træning

Vi træner med ham hver dag, og sørger for at han får leget, men også at han lærer at slappe af når vi gør det.

Selvom vi træner hver dag, er det ikke særlig længe af gangen maximalt 10 min eller til han ikke kan mere.

Sekundær træning

Sekundær træning er når der sker ting i dine opgivelser, eller din hund gør noget bestemt og du derfor griber den situation der opstår.

Denne form for træning har vi også benyttet meget fx. til at lade Loui være, støvsugeren ikke er farlig osv. En dag vi var ude og gå kom der blandt andet løbehjul, cykler og en knallert, som vi også øvede ikke var farlige.

Socialisering

I den første uge har vi også været en del ude af huset, været i haven for at miljøtræne ham til lyde men også været ude og gå nogle korte ture.

De korte ture og hvad man møder på dem, er nemlig med til at hærde din hundehvalp til at blive mere cool og tryg ved omverdenen når de bliver ændre.

I den første uge har han blandt andet mødt:

 • små, store og mellem hunde
 • Ældre mennesker
 • Børn
 • Mænd
 • Kvinder
 • Grupper af mennesker

Der vil komme indlæg og guides til hvordan jeg har lært Pablo basisøvelser som sit, dæk og stå samt andre guides til gå pænt i snor, være alene hjemme osv.

Men inden det vil jeg dele en lille video med forskellige klip fra den første uge med Pablo vores nye hundehvalp. Se videoen her

God træningslyst
Michaela