Få din hund godt igennem sommeren

Hjælp din bedste ven så godt som muligt igennem sommervarmen, så du undgår skader, dehydrering, overophedning og generelt få en mere tilpas hund i varmen. 
IMG_7937

Når sommervarmen rammer Danmark er der flere ting du skal være opmærksom på i forhold til din hund. Udover at din hund også skal vende sig til varmen, og derfor i de fleste tilfælde ikke er ligeså aktiv som normalt er der også nogle sundhedsting du skal være opmærksom på. 

🚨 Du skal være opmærksom på følgende 3 tegn fra din hund, da den ellers kan blive overophedet og gå i chok.

  • Halser og savler din hund meget mere end normalt?
  • Forhøjet hjerterytme, virker din hund forpustet uden at have lavet noget?
  • Er din hund meget træt, og svær at komme i kontakt med? 

Hvis 1 af de ovenstående ting sker, er det vigtigt at du: 

  • Får din hund ind i skyggen/et koldt rum og tilbyder ham/hende vand 
  • Ligger et kold håndklæde over dem, eller hælder lunket til let koldt vand over din hund. (hvis vandet er for koldt kan du risikere at din hund går i chok)
  • Ringer til din dyrlæge med det samme og spørger hvad du skal gøre. 
Gå ture

I denne varme er det vigtigt at huske, at din hund selvfølgelig også skal røres som normalt, men det er vigtigt at gøre det på det rigtigte tidspunkt. Hvis du vil gå tur med din hund skal du, gå med ham/hende tidligt om morgenen eller sent om aftenen. Grunden til dette er at asfalten bliver utrolig varm, det samme gør sig gældende for sand.

Den høje temperatur, kan gøre at din hund får nogle meget slemme forbrændinger på poterne, men vil i de fleste tilfælde følge med dig og synes det er sjovt at være ude og tur og være sammen med dig. Det betyder dog, at både dig og din hund opdager for sent at de har brændt poterne.  

🚨 Husk derfor: 
  • Mærk efter på asfalten med din egen bare fod eller hånd, hvis du kan holde den på vejen/stien i minimum 10 sekunder kan du gå korte ture med din hund. 
  • Tjek din hunds poter efter hver gåtur, virker de mere varme/ømme end normalt. 
  • Gå kun med din hund når temperaturen på vejen/stien, er kold nok til at du ville gå på den selv uden sko. 
 
 
Stranden/badebassin

For at give din hund mulighed for at køle ned, kan det være en super god ide at køre til stranden med dem hvis du har en vandhund. Her er det dog vigtigt igen at nævne at ovenstående “regler” gælder, med at du skal kunne holde din hånd/fod minimum 10 sekunder på sandet da det også kan blive super varmt. 

Hvis din hund ikke er så glad for havet, kan det være en super god ide at købe et badebassin, som du kan have stående på terrassen/altanen. Her vil jeg klart anbefale noget der ikke kan punktere, og min absolutte favorit er de små sandkasse muslingeskaller til børn. Jeg har en til Pablo(min egen hund) og den er en klar vinder i den her varme. Han er ikke altid super med på ideen om at hoppe op i det, men med lidt overtagelse går han op og står i det, hvilket er en super god måde for din hund at køle ned på, da de regulere det mest af deres varme gennem poterne.  

Hvis din hund på ingen måder er vild med vand, kan det være en super god ide at købe en kølemåtte, de fleste hunde finder hurtigt ud af at de på den måde kan ligge rart og køligt. 

Kølige sommersnacks til din hund 

Nu til det sjove, nemlig de kølige sommersnacks. Det kan være både sjovt og en god ide at lave is til din hund i sommervarmen. For opskrifter på hjemmelavede hunde is følg linket nedenfor: 

https://potefokus.dk/hunde-is-til-sommerens-varme-dage/

 

 

 

🚨 Husk lige meget hvilken snack du giver din hund at det ikke skal være i for store mængder.