Kan man lære en gammel hund nye tricks?

Et af de spørgsmål som jeg er stødt mest på især de sociale medier men også i virkeligheden er om træning har en alder, altså om en hund eller andre dyr nogensinde bliver for gammel til at kunne trænes.

Det korte svar til det er nej, du vil kunne træne dit dyr hele livet. Men når det så er sagt, så bliver det sværere med tiden at indlærer nye ting. Jeg har valgt at tage udgangspunkt i hunden, da det typisk er her jeg har set flest spørgsmål om dette, men princippet er det samme ved alle racer.

Fik trænet din hund, da den var ung i den basale lydighed eller praktiske ting så fortvivl ikke, det er ikke for sent, hunde vil naturligt gerne lære hele livet så det er aldrig for sent.

Mine erfaringer

Jeg selv erfaring med at træne en gammel hund, da mine forældres hund, som jeg er vokset op med, nok skulle være blevet trænet bedre i at gå i snor og i indkald.

Men ja den ene dag tog den anden, og de 2 ting blev ikke prioriteret så højt dengang. Dette kan dog ske for alle at livet kommer i vejen og man dog stadig har en skøn familiehund.


Hvis du også står i en situation nu efter nogle år ligesom jeg gjorde, med en hund som du ville ønske var blevet trænet mere i fx indkald, så skal du ikke fortvivle. For selvom din hund nu er voksen, kan den sagtens lære disse ting, hvis jeg kunne så kan i også!

Bailey 7 år gammel hund
På billedet ses Bailey som på daværende tidspunkt var 7 år gammel, han blev først for alvor trænet i tricks og andre ting fra han var 5, da det var her jeg for alvor fik interessen, og som i kan se er han et godt eksempel på at alle kan lære det også selvom de ikke er unghunde eller hvalpe mere.

Kræver tålmodighed og mere arbejde

Dit nye nøgleord bliver tålmodighed. Det vigtigste er ligesom med træning imens din hund er hvalp at du ikke mister tålmodigheden/modet til at det nok skal lykkes.

Nu hvor din hund er blevet ældre vil den have lært sig nogle unoder som du nu skal have bugt med, fx at den trækker meget når i går tur, springer op når der kommer gæster. Det er disse unoder som kommer til at kræve en del arbejde fra din side.

Jeg har fuld forståelse for at denne proces kan virke uoverskuelig, og at det kan virke som om der intet sker. Men tro mig, med de rigtig redskaber skal det nok lykkes i sidste ende.

Hvis du kan nikke ja til ovenstående eller inspiration til at træne din ældre hund, og gerne vil have min hjælp til at komme igang med træningen?

Så send mig meget gerne en besked på mail, Facebook eller Instagram, jeg vil meget gerne hjælpe både fysisk/online(dette vil være gratis) 🙂

Ellers hvis du har spørgsmål skal du være velkommen til at skrive til mig følgende steder:

God træningslyst
Michaela