TRÆNING MED TARGET

Som jeg skrev i mit indlæg omkring klikkertræning, lovede jeg at fortælle jer mere omkring træning med target. Targettræning er en rigtig god øvelse at starte med når man skal træne med klikkeren de første gange og bruge den i praksis.

Targettræning går ud på, at dyret skal berøre en genstand, som den efterfølgende kan lære at følge.  Targettræningen kan senere hen bruges til at indlære forskellige tricks. det kan fx være at hoppe op på en genstand, skubbe til en bold eller måske springe igennem en ring.

Men træning med target kan også bruges til mere praktiske ting, som at lære dit dyr at gå i Trailer/ind i sit transportbur, eller gå hen til ting de måske er bange for.

Måden du lærer dit dyr at røre et target på:

  • Start med at holde dit target foran dyret, hvis dyret berører den eller virker interesseret i den så klik og giv en godbid.
  • Hvis de ikke virker interesseret i dit target, så berør dyret med target, og så klik i det du berører dit dyr.
    • Derefter kan du så begynde at holde den lidt længere væk, så dyret selv skal berøre dit target.
  • Når dit dyr berører target hver gang du holder den foran dyret, kan du nu begynde at rykke den lidt væk. Dyret skal nu bevæge sig 1 skridt for at nå dit target og få sin godbid.
  • Afstanden kan nu øges mere og mere.
Træning med target

Targettræning er en sjov og nem øvelse, som er super god til at starte med, når man skal vende sig til at bruge klikkeren.

Er der nogle bestemte ting du gerne vil have mig til at skrive om næste gang, skal du endelig bare skrive en besked til mig.

God træningslyst!